Facings; wat is het en hoe werkt het?

Facings worden gebruikt om het gebit weer glans te geven. Het zijn laagjes tandkleurig materiaal van composiet of schildjes van porselein die op de tand worden geplakt. De tandarts kan hiermee de vorm of de kleur van een tand veranderen. Maar waarom neem je een facing?

Waarom een facing?

De tandarts kan met facings spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Dus heb je gelige, bruinige tanden en wil je dit wegwerken? Dan is een facing een optie.

 

Kosten facings

Een van de nadelen van facings is het kostenplaatje. De composiet facings kennen over het algemeen een relatief beperkte prijs, maar gaan slechts 5 jaar mee. Wil je gebruik maken van hoogwaardige facings? Die gaan 15 – 20 jaar mee. Dan kom je uit bij de porseleinen facings, die zijn een stuk duurder. Het is dan ook goed om er even bij stil te staan of je dit wel echt nodig hebt. Je kan op die manier nagaan of de voor- en nadelen van facings het winnen van de kosten, of dat je voor een betere oplossing kan gaan.

 

Tanden bleken

Een andere, misschien wel betere optie is tanden bleken. Tanden bleken is gemakkelijker te doen door professionals. Bovendien kan je ook zelf tanden bleken, iets wat je bij facings niet kan. Zo heb je zelf in de hand wanneer je wittere tanden wilt, én hoe je dit wilt.

 

Thuisbleeksets

Met thuisbleeksets kan je zelf tanden bleken. In thuisbleeksets zit bleekgel en een bitje met mondvorm. Dit zijn dezelfde producten die de kliniek gebruikt. Door bleekgel in het bitje te smeren en deze vervolgens in te doen bleek je je tanden. Thuis tanden bleken kan je eindeloos doen zodat je tanden mooi wit blijven, elke dag van het jaar.

Leave a Reply