Gele tanden; Hoe worden witte tanden langzaam geel?

Het ontstaan van gele tanden gebeurd door allerlei factoren, het kan geen kwaad voor je gebit, maar mooi is het niet.. Naarmate je ouder wordt verliezen je witte tanden hun kleur en glans. Maar hoe komt dat? Wat kun je er aan doen? Bekijk de 5 oorzaken van gele tanden.

• Verschillende dranken
• Eten van suikers
• Gele tanden door roken
• Het dragen van een beugel
• Gebruik van medicatie

1. Verschillende dranken
Veel mensen drinken koffie of thee. Wat de meeste mensen niet weten is dat door de kleurstoffen die hierin zitten, je tanden geel kunnen worden. Ook wordt het glazuur aangetast, wat de verkleuring van je tanden nog sneller laat gaan. Dranken zoals rode wijn, cola, koffie en thee staan bekend als oorzaak van gele tanden.

2. Suikers
Kinderen eten vaak een hoop zoetigheid. Dit is op zichzelf al slecht voor het gebit, maar ook voor het glazuur. Hierdoor krijgen kinderen sneller gele tanden. Teveel suiker producten zorgen ervoor dat je sneller gele tanden krijgt, zowel bij volwassenen als kinderen.

3. Gele tanden door roken
Een andere oorzaak van gele tanden is roken, de kleurstoffen die vrijkomen vanuit de sigaret dringen langzaam in de tanden door en zorgen voor een gele gloed op de tanden. Gele tanden door roken is dan ook een belangrijke reden dat mensen stoppen met roken. Naast vies gekleurde tanden krijg je van roken ook een hele vieze tong.

4. Beugel
Door een beugel krijgen de meeste mensen een mooi en recht gebit, maar een beugel is niet altijd positief; het vergroot de kans op gele tanden omdat je minder goed bij je tanden kunt. Het ijzerdraad dat over de tanden loopt blokkeert de toegang om goed met de tandenborstel op elke plek te komen. Hierdoor kan het zijn dat je tanden geler zijn dan wanneer je geen beugel in had. Als je hier veel last van hebt is tanden bleken een optie.

5. Gele tanden van medicijnen
Kinderen die op jonge leeftijd antibioticum innemen, hebben grotere kans op gele tanden. Dit komt door de stoffen die in de antibioticum zitten. Kijk er niet raar van op wanneer uw kinderen gele tanden hebben als zij in hun jonge jaren antibiotica hebben gebruikt.

Oplossing voor gele tanden
‘Whitening’ tandpasta’s hebben weinig tot geen blijvend effect op de kleur van je tanden. Tanden worden door de witte kleurstof in deze tandpasta’s voor even verkleurd maar zullen na ongeveer een uur weer verkleuren naar de oude kleur. Als je echt van je gele tanden af wilt is tanden bleken dé oplossing. Als je heel graag van je gele tanden af wil voor een leuke prijs met een mooi resultaat is tanden bleken thuis erg aan te raden.

Thuis tanden bleken
Om van jouw gele tanden af te komen is een thuis tandenbleekset een goede oplossing. Met een tandenbleek set zorg je ervoor dat je na gebruik direct verschil ziet tussen het voor en na resultaat. Hier vindt je tandenbleeksets, ideaal voor het verhelpen van je gele tanden. Zo krijg jij weer zin om te lachen!

Leave a Reply