Gele tandengele tanden

Gele tanden zijn natuurlijk erg vervelend en kunnen voor veel onzekerheid zorgen. Maar wees niet ongerust, op deze website is alle informatie te vinden hoe tanden makkelijk te bleken zijn! Hieronder worden de oorzaken van gele tanden op een rijtje gezet, en natuurlijk de oplossing voor gele tanden zodat uw tanden weer mooi wit worden.

Drinken
Bijna iedereen drinkt dagelijks wel een kop thee of koffie, wat veel mensen niet weten is dat door de kleurstoffen in deze dranken de tanden langzaam vergelen. Wanneer gedeeltes van het glazuur zijn verdwenen gaat de vergeling nog sneller omdat het gedeelte onder het glazuur zachter is. Je kunt dus geleurde tanden door thee of koffie krijgen.

Suikers
Kinderen kunnen op één dag een hoop snoep eten, hierdoor stijgt de kans op gaatjes maar ook versnellen de suikers in de snoep het vergelingsproces. Dit geldt ook voor de frisdranken, al deze stoffen zijn voor de zachtere melktanden van een kind gevaarlijk. Teveel suiker producten versnellen dus het vergelingsproces bij volwassene maar ook het kind krijgt sneller gele tanden.

Roken
Een andere oorzaak van gele tanden is roken, de kleurstoffen die vrijkomen vanuit de sigaret dringen langzaam in de tanden door en zorgen voor een gele gloed op de tanden. Gele tanden door roken is dan ook een belangrijke reden dat mensen stoppen met roken.

Beugel
Door een beugel krijgen mensen een mooi en recht gebit, maar een beugel is niet alleen maar positief; het vergroot de kans op gele tanden omdat tandenpoetsen erg lastig is. Het ijzerdraad dat over de tanden loopt blokkeert de toegang om goed met de tandenborstel op elke plek te komen. Sommige orthodontisten halen dan ook een klein laagje van het glazuur weg wanneer de beugel eruit mag, hierdoor worden de tanden iets witter. Dit is natuurlijk niet mega wit, hiervoor komt toch echt het tanden bleken om de hoek kijken.

Medicijnen

Wanneer het gebit van jonge kinderen nog in ontwikkeling is kan antibioticum tetracycline vergeling veroorzaken. Maar wanneer daglicht op de tanden schijnt krijgen de tanden een bruinige tint.

Oplossing

Bij gekleurde tanden werken zogenaamde ‘Whitening’ tandpasta’s niet. Tanden worden door de witte kleurstof in deze tandpasta’s voor even geverfd maar zullen na ongeveer een uur weer verkleuren naar de oude kleur. Als u echt van uw gele tanden af wilt is tanden bleken dé oplossing. Als u heel graag van uw gele tanden af wilt voor een leuke prijs met een mooi resultaat is tanden bleken thuis erg aan te raden. Uitgebreide informatie rondom tanden bleken is via de link te vinden.