Manieren om zelf tanden te bleken

Er zijn diverse manieren om zelf tanden te bleken. Je tanden bleken door simpel je tanden te poetsen, het bestaat echt.

Zijn het fabeltjes? Werkt het echt of is het gewoon een verzinsel.

 

Opties voor zelf bleken

Er zijn 4 opties voor zelf bleken. Met deze opties kun je zelf aan de slag om wittere tanden te krijgen, zonder daarvoor naar een kliniek te gaan.

 

  • Fijn houtskool
  • Bleekgel
  • Baking soda
  • Natuurlijk

 

Wij raden thuisbleeksets waar bleekgel in zit aan om je tanden te bleken. Het is bewezen dat dit veilig is, werkt en een onbeperkte herhaling heeft

Houtskool

Tanden bleken met houtskool doe je met een poeder van fijn houtskool, waar je je tandenborstel indoopt.  Vervolgens poets je je tanden en spuug je het uit net als tandpasta. De houtskool is van kleur zwart. Het is even wennen, want de poeder schuimt niet zoals tandpasta maar maakt wel je tanden wit!

Bleekgel

De meest voorkomende methode is bleken met bleekgel. Dit word gebruikt door professionals, maar ook in thuisbleeksets met een minder perioxide gehalte zodat je het veilig kunt gebruiken. De bleekgel word in de bijgeleverde mondvorm gegoten en vervolgens in de mond gedaan, waarna het een bepaalde tijd blijft zitten. Na het gebruiken van de mondvorm spoel je deze af met lauw water zodat deze klaar is voor de volgende keer.

 

Baking soda

Bleken met baking soda werkt een beetje hetzelfde als met houtskool. De baking soda dien je met een aantal ingredienten te mixen zoals olie zo een soort tandpasta van baking soda te krijgen. Tanden poetsen met baking soda, om vervolgens een wit gebit te krijgen. Bleken is het niet echt, ook is het niet bewezen dat het echt werkt.

 

Natuurlijk

Natuurlijke witte tanden krijgen is ook een optie. Dit kan op allerlei manieren door bijvoorbeeld pure chocolade te eten. Je tanden te flossen en poetsen is uiteraard de meest bekende optie. Een sinaasappelschil over je tanden wrijven zorgt ook voor wittere tanden. Of je er echt wittere tanden van krijgt is nooit bewezen.

Veilige manieren van tanden bleken

Deze manieren zijn allemaal veilig en brengen geen schade aan. Bleekgel is de meest bekende veiligste optie. Omdat dit is getest. Sinds een wetwijziging in 2012 mogen drogisten alleen nog maar thuisbleeksets met 0,1 waterstofperoxide verkopen, waardoor de veiligheid gegarandeerd word.

Thuisbleekset

De meest betrouwbare manier is de bleekgel. Deze is verwerkt in thuisbleeksets. Bleken met bleekgel? Thuisbleeksets bevat bleekgel, waardoor je je tanden in zo’n 30 minuten al bleekt. Thuisbleeksets is de meest voorkomende manier van zelf tanden bleken.

Leave a Reply