Bij het bleken van tanden wordt onderscheidt gemaakt tussen het thuis tanden bleken of het laten tanden bleken door een tandarts of een professional. Hieronder worden de verschillende vormen beschreven

Voor het tanden bleken worden allerlei stoffen gebruikt die een reactie bij de tanden opwekken wat zorgt voor de witte kleur. Normaal duurt deze reactie erg lang, dat is waar de LED Booster lamp om de hoek komt kijken. Deze lamp zorgt voor een versnelling van de reactie zodat het resultaat van het tanden bleken snel zichtbaar is. Voor het thuis tanden bleken zijn er verschillende opties er is de mogelijkheid om met een gebitvormige lepel te bleken. In deze lepel komt waterstofperoxide wat de tanden doet bleken. Dit is hetzelfde als bij een tandenbleekset voor thuis, in deze pakketten zit een LED lamp welke de reactie doet versnellen.

Professional

Wanneer er gekozen wordt voor het tanden laten bleken door een professional vindt dat plaats in het Tanden bleken informatiepand van diegene. Bij het tanden bleken door een professional zijn er verschillende mogelijkheden. Er is de mogelijkheid tot een behandeling met een laser wat overigens net nieuw is. Ook is er de mogelijkheid om de tanden in te smeren met een blekingsgel wat net als hierboven beschreven, een proces opwekt welke eveneens versneld wordt door een LED lamp. Een nadeel wat komt kijken bij de behandeling door een professional is dat mensen vaak veel last van gevoelige tanden krijgen. Ook is het resultaat van witte tanden vaak minder lang te zien.

Thuis

Dit is natuurlijk erg zonde van je tijd en vooral geld, tanden bleken door een professional is erg duur en loopt op tot in de honderden euro’s. Gelukkig is er ook de optie om je tanden bleken thuis te doen met tanden bleek pakketten. Deze zijn een stuk goedkoper en volgens wetenschappelijke studies blijven de tanden ook langer wit. Ook een erg groot voordeel is dat de gevoeligheid bij zelf tanden bleken minder is dan wanneer er gekozen wordt voor het laten bleken door een professional. Meer informatie over tanden thuis bleken is via de link te vinden.

Wanneer tanden laten bleken door een professional u toch meer aanspreekt is het stappenplan hieronder interessant om eens door te nemen. Dit geeft u een goed inzicht hoe een behandeling door een professional in zijn werk gaat.

  1. De professionals controleren de mondgezondheid.
  2. Na de controle wordt de huidige tandkleur aan de hand van de VITA- pan kleurenschaal vastgesteld.
  3. Het resultaat van deze onderzoeken worden besproken en er is ruimte voor vragen.
  4. Dan wordt de wangspreider in de mond geplaatst zodat de professional een goed overzicht heeft.
  5. Vervolgens wordt het tandvlees afgedekt met een coverdam en de lippen met een maskingcream zodat deze beschermd worden.
  6. Als de coverdam droog is wordt de blekende gel wat ook wel Whitening Gel wordt genoemd op de tanden aangebracht.
  7. Dan wordt de gel in werking gezet door middel van een LED lamp waardoor de tanden worden gebleekt.
  8. Wanneer tien minuten zijn verstreken vervangt de professional de gel.
  9. Stap zeven en acht worden vijf keer herhaald, de behandeling duurt zo’n 60 minuten.
  10. Na de behandeling volgt de nabehandeling en informatie rondom de nazorg.