Thuis tanden bleken

Wanneer je erg graag van je gele tanden af wilt maar er ook weer niet honderden euro’s aan kwijt wilt is het zelf tanden bleken thuis erg aantrekkelijk. Ook is wetenschappelijk bewezen dat het zelf tanden bleken met een bitje het beste werkt en het langst plezier van witte tanden bezorgt. Maar ook hier komen wat dingen bij om de hoek kijken lees hieronder meer rondom dit onderwerp.
Met tandenbleeksetjes is er de mogelijkheid om zelf tanden te bleken. In deze setjes zit een gel wat Whitening Gel wordt genoemd. Deze gel moet in een mondvorm gegoten worden. Deze vorm wordt over de tanden gezet en dan moet er een zogenaamde LED Booster lamp over de vorm worden gezet. Deze lamp hoeft niet met de hand worden vastgehouden maar blijft vastzitten wat erg gemakkelijk is. Deze behandeling moet één of twee keer per dag worden gedaan, afhankelijk van het aantal dagen van de behandeling.

Poreuze tanden

Na het tanden bleken is het buitenste deel van het glazuur tijdelijk iets poreuzer en minder hard. Dit is vergelijkbaar met wanneer de tanden in contact zijn geweest met frisdrank of met een appel. Gelukkig herstellen deze tijdelijkeveranderingen wanneer de tanden in contact komen met speeksel.

Gevoelige tanden

Het voordeel van het thuis tanden bleken is dat het niet zo gevoelig is als wanneer je dit door een professional laat doen. Dit komt omdat een professional andere tanden bleek producten gebruikt welke de gevoeligheid veroorzaken. Ook bij thuis tanden bleken zijn de tanden de eerste paar dagen gevoelig maar koude en warme dranken doen minder pijn. Wanneer de tanden zo gevoelig zijn dat tandenpoetsen bijna niet gaat, is de ‘Sensitive tandpasta’ een goede optie.

Resultaat tanden bleken thuis

tanden bleken thuis

Afhankelijk van het tanden bleek pakket blijven de tanden lang wit. De witte kleur blijft langer dan wanneer je dit door een professional laat doe. Uit wetenschappelijk onderzoek is volgens Joost Roeters die universitair hoofddocent tandheelkunde aan de Radboud Universiteit is, gebleken dat door de meerdere behandelingen het resultaat van thuis tanden bleken langer zichtbaar is. Wanneer je dus zit te denken om tanden bleken thuis te gaan doen is een tanden bleek set een op de lange termijn een goede keuze! Het is gemakkelijk en een mooi lang resultaat, dus waarom niet!?

Tanden bleken door een professional

Wanneer u toch de zekerheid en de begelijding wilt hebben tijdens het bleken van uw tanden en het ook meer mag kosten, is tanden bleken door een professional een optie.
Meer informatie rondom tanden bleken door een professional vind u via de link.