Thuis tanden bleken

Wanneer je thuis komt van je werk maar geen zin hebt om nog 2 uur in de stoel bij de tandkliniek te zitten, is het zelf thuis tanden bleken erg aantrekkelijk. Dit thuis tanden bleken doe je door een thuis set te kopen met daarin bleekgel en een bitje.

Voordelen tanden bleken thuis

Tandenbleeksets bieden voordelen ten opzichte van een behandeling in de kliniek.

 

  • Langer genieten van het resultaat
  • Geen torenhoge kosten voor een behandeling
  • Simpel thuis op de bank je bitje in i.p.v. een verre reis naar een kliniek
  • Zelf bepalen wanneer jij je tanden bleekt

 

Poreuze tanden

Na het thuis tanden bleken is het buitenste deel van het glazuur tijdelijk iets poreuzer en minder hard. Dit is vergelijkbaar met wanneer de tanden in contact zijn geweest met frisdrank of met een appel. Gelukkig herstellen deze tijdelijke veranderingen wanneer de tanden in contact komen met speeksel.

 

Hoe werken tandenbleeksets?

Met tandenbleeksets is er de mogelijkheid om zelf thuis tanden te bleken. In de meeste van deze setjes zit een gel wat Whitening Gel wordt genoemd. Deze gel dient in een bitje gegoten worden. Dit bitje wordt over de tanden gezet en dan dient er een zogenaamde LED Booster lamp over het bitje worden gezet. Zo maak je de tanden witter. Deze lamp hoeft niet met de hand worden vastgehouden maar blijft vastzitten wat erg gemakkelijk is. Deze behandeling dient één of twee keer per dag te worden gedaan, afhankelijk van het aantal dagen van de behandeling.

 

Minder last van gevoelige tanden

Het voordeel van het thuis tanden bleken is dat het niet zo gevoelig is als wanneer je dit door een professional laat doen. Dit komt omdat een professional zwaardere tanden bleek producten gebruikt welke gevoeligheid kunnen veroorzaken, namelijk waterstof perioxide.

Bij de professional zit er 6% perioxide in, en in een thuisbleekset 0,1%. Ook bij thuis tanden bleken kunnen de tanden de eerste paar dagen gevoelig zijn. Zodra je dit merkt kan je dit verlichten door lauw warme dranken te drinken. Wanneer de tanden zo gevoelig zijn dat tandenpoetsen bijna niet gaat, is de ‘Sensitive tandpasta’ een goede optie.

Tandenbleeksets kopen

Tandenbleeksets zijn makkelijk verkrijgbaar. Een tandenbleek set heb je al vanaf zo’n 30 euro. Wittere tanden krijgen was nog nooit zo simpel.

Leave a Reply