Een aantal tinten lichter zeg je bij de kliniek. Maar wat is een aantal tinten, twee, vijf of tien? Aan de hand van de VITA-kleurenschaal kun je zien welke kleur je tanden heeft. De specialist bepaald dan, samen met jou welke tand tint mogelijk is en hoeveel dat gaat kosten.
VITA-kleurenschaal
De meest gebruikte kleurenring is de Vita-kleurenring. Deze is ingedeeld in vier verschillende kleuren: A: oranje, B: geel, C: geel-grijs of D: oranje-grijs/bruin. Naast de letters A t/m D staat een cijfer. Bijvoorbeeld A2. Dit cijfer is de graadmeter, oftewel hoe licht of donker is de tand tint.
Tinten lichter
Stel, je bent bij de kliniek en zegt: ik wil wittere tanden krijgen. Dan vraagt de specialist geheid hoeveel tand tinten lichter je je tanden wil. Het kan zijn dat je geen idee hebt wat hij bedoeld. Aan de hand van de VITA-kleurenschaal bepaald de specialist de mogelijkheid van de hoeveelheid tand tinten je gebit lichter zou kunnen worden.
Hoe werkt en wat is de VITA-kleurenschaal?
VITA classical A1-D4 kleurschaal is de erkende “original” in het handmatig vervaardigen van kleuren. De kleuren van de VITA classical A1-D4 kleurschaal definiĆ«ren al meer dan 50 jaar de standaard van het maken van kleuren. Deze hoogwaardige en met keramische tanden bezette kleurschaal is wereldwijd geaccepteerd als een kleurreferentiesysteem voor de gehele tandheelkundige branche.
Kosten
Het mag voor zich spreken, 2 tand tinten lichter is goedkoper dan 10 tinten lichter. De kosten hiervan zullen dan ook verschillen. De ene kliniek rekent hier meer voor dan de andere. Het is dus voordelig als jouw tanden tinten niet erg slecht scoren op de VITA-kleurenschaal.
Thuisbleekset
Mocht je nou niet naar de kliniek gaan maar toch wittere tanden willen, dan is een thuisbleekset een hele goede optie. Bij een thuisbleekset kan je een voor en na foto maken om te zien hoe je tanden witter zijn geworden. Als je de vita kleurenschaal ernaast legt zie je de verbeteringen in je gebit